All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 27-03-2003, 03:25 PM
ericwimp ericwimp is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 26
ericwimp is on a distinguished road
Email Access help required for a newbie

Hi All

I took delivery of my phone 2 days ago, and finally got o2 to setup my mms and wap access. But no matter how hard i try, i cannot get my email to work - it just tries to access my mailbox, then time-outs after a couple of minutes. I think i've put the correct settings in, and have tried 2 different mailboxes now but with no luck. Being a complete newbie with the phone, i'm also struggling with the internet access. Whenever i go online i get WAP, not internet. Are the two connected? Do i need to setup Web access before i can get my emails? If so, how?

Any advice would be great - i've run out of ideas what to try.

Thanks

  #2  
Old 27-03-2003, 04:49 PM
daniatt's Avatar
daniatt daniatt is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 358
daniatt is on a distinguished road
To retrieve/send email and browse using xHTML browser of Nokia 3650, you need GRPS subscription to your network provider.

WAP is only for WAP browsing
__________________
daniatt
Ads

  #3  
Old 28-03-2003, 08:01 AM
ericwimp ericwimp is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 26
ericwimp is on a distinguished road
All sorted now - well nearly



I've managed to get it sorted. I spoke to someone at my service provider who knew what he was talking about (makes a change). I had set up GPRS access (cause the MMS was working and WAP was accessing over GPRS (sorry - forgot to mention that in my original post)), but the GPRS setup i had was using wap.02.co.uk as the access point. To access the internet (and email) i had to add a GPRS service to access mobile.o2.co.uk and change the ip address etc to access this. Once this was done my emails went and i can now browse the web.

Although one problem resulting from this - when i send an email, once it has gone, i can't access WAP or internet again unless i switch the phone off and on - it seems to need a reset. Does anyone else have this problem, and is there any way to reset the phone without switching it off and on?

Thanks again

Rich
 

Bookmarks

Tags
access, email, newbie, required

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 10:41 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy