All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

Go Back   All About Symbian Forums > News and Comments > Series 60

 
 
Thread Tools Display Modes

  #1  
Old 04-12-2009, 12:19 PM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
On cue, the Sony Ericsson Satio gets an update, to "R1C"

The Sony Ericsson Satio has received its first public firmware update, to version R1CA037 (from R1Bxxxx), which was released via Sony Ericsson Update Service (involving a Windows utility) in the last 24 hours. It's a 106MB update and addresses a litany of stability issues. I'll be trying it over the weekend and will report back on the difference it makes. Comments most welcome from others who have applied this update.

Read on in the full article.

  #2  
Old 04-12-2009, 12:29 PM
stuclark's Avatar
stuclark stuclark is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2004
Location: London, UK
Posts: 1,575
stuclark is on a distinguished road
...not yet available for branded handsets.... VERY bad form, considering the mass of instability!

  #3  
Old 04-12-2009, 01:39 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
That's not Sony Ericsson's fault Stu, operators decide when branded firmwares get released. So you'll be lucky if you ever get an update if you have a branded phone.

That said my Carphone Warehouse phone wasn't branded.

  #4  
Old 04-12-2009, 02:03 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
debrand

is there a method to.debrand like nokia phones?

  #5  
Old 04-12-2009, 02:10 PM
malerocks's Avatar
malerocks malerocks is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 644
malerocks is on a distinguished road
Is this update good enough to write the part 3 of the Satio Review?

  #6  
Old 04-12-2009, 03:04 PM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
@malerocks: Maybe. Maybe not. Managed to crash the phone within 2 mins.

But then I'm good at breaking things. Ask Rafe. 8-)
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS

  #7  
Old 04-12-2009, 06:27 PM
Gery
Guest
 
Posts: n/a
Does it have UDP?

  #8  
Old 04-12-2009, 07:35 PM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
Yes, UDP has been standard on every Symbian smartphone for 18 months now. It came in with S60 3rd Edition FP2.
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS

  #9  
Old 04-12-2009, 07:50 PM
krisq krisq is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 93
krisq is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by slitchfield View Post
Yes, UDP has been standard on every Symbian smartphone for 18 months now. It came in with S60 3rd Edition FP2.
So, does I8910 have it then?

  #10  
Old 04-12-2009, 07:52 PM
Gery
Guest
 
Posts: n/a
Nope, the I8910 HD doesn't have it. That's why I was asking.

  #11  
Old 04-12-2009, 09:13 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
R1C

Is that acronym for "Release Candidate 1" firmware?

Sorry, for semi-trolling.

(Semi-trolling cause SE really deserves it in this case)

  #12  
Old 05-12-2009, 01:30 AM
seki's Avatar
seki seki is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 971
seki is on a distinguished road
Question Battery Life .. worse??

maybe its just that my settings got overwritten (yes, I didn't set them back)
or that I had a battery draining incident but for the first time since I've had the phone I had it restart because of low battery.

I'm now charging it using the wall charger than the PC connection.

Interested to hear if anyone else has the issue. I'll be changing my Tx level to 4mW etc which I do .. but forgot .. and see how it goes ..

  #13  
Old 05-12-2009, 07:23 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up Stable

Much more stable and responsive now that I have applied the update..was easy too.
However, SE should have include this performance from the start.

  #14  
Old 05-12-2009, 08:42 AM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Gery View Post
Nope, the I8910 HD doesn't have it. That's why I was asking.
Gah. I believe I'm correct in the statement that the S60 codebase has had UDP potential built-in since S60 3rd Edition FP2. For some reason, Samsung either chose not to use this feature or (just as likely, sadly) broke something. They also haven't chosen to get Over The Air updating working - again, sadly.

And if my knowledge of Samsung i8910 HD behaviour during updates is sketchy it's because (FX:Steve looks sternly at Samsung) THERE HAVE HARDLY BEEN ANY TO PRACTISE ON!!

Rant over.
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS
Ads

  #15  
Old 05-12-2009, 08:43 AM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Much more stable and responsive now that I have applied the update..was easy too.
However, SE should have include this performance from the start.
I'll try hard resetting my unit after the update. Might help things.
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS
 

Bookmarks

Tags
cue, ericsson, r1c, satio, sony, update

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 09:22 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy