All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 07-01-2003, 01:29 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
a Question about Dial up

for the Dial up setting do i have to put the Dialup number given to me my ISP or do i also have to right the city or country code too with the dialup number? :P
please could someone give me a reply quick thanks

  #2  
Old 07-01-2003, 01:37 PM
sigmacom sigmacom is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 162
sigmacom is on a distinguished road
The country code, I don't believe...
But for city code, try the following: Dial your ISPs number from your phone, as like it was a voice call. Try with both types: with or without area code, and you will see which is the right...
__________________
A plane with Bush and Blair onboard, falls. Who saved?

THE PLANET!

  #3  
Old 07-01-2003, 01:41 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
hmmm Ill try that
thanks

  #4  
Old 07-01-2003, 01:45 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
I tried calling my dial up like a voice call and the call connects for 2 sec or so and with the city code it dosent connect the call so does that mean that city code isnt important?
Ads

  #5  
Old 07-01-2003, 03:52 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
Im having trouble connectiong with dialup when ever i open webviewer and try to connect i get a connection error message :(
can someone please help me here
data barer: GSM data
dial-up numbe:ISP dialup number do i have to write the city code too??
(i tried calling the dialup numberof my ISP with the city code(voice call) and i get the connection sound like when i try to connect through pc so does that mean i have to write the city code
user name: my dialup user name
password:****my pass
Authentication:normal
gateway IP address: 0.0.0.0
Data call type:Analogue
maximum data speed:9600
when i try to connect with i get a connection error
someone please help here

  #6  
Old 07-01-2003, 04:06 PM
GhostDog's Avatar
GhostDog GhostDog is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2002
Location: Skopje,Macedonia
Posts: 6,356
GhostDog will become famous soon enough
Quote:
Originally Posted by Marius
I tried calling my dial up like a voice call and the call connects for 2 sec or so and with the city code it dosent connect the call so does that mean that city code isnt important?
Do you here a modem squiking? If you do,you are dialing the right number.
__________________
www.symbiandiaries.com/ghostdog



Please don't PM me with something that belongs in the forums.Search first,then ask.

  #7  
Old 07-01-2003, 04:14 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
yes i head a squiking sound with i call with the city code
but with webviewer i try to connect i get a message saying connection error
do u think its got something to do with my ISP??
:( :(

  #8  
Old 07-01-2003, 04:55 PM
GhostDog's Avatar
GhostDog GhostDog is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2002
Location: Skopje,Macedonia
Posts: 6,356
GhostDog will become famous soon enough
Is the connection allready established when you try to use webviewer?
__________________
www.symbiandiaries.com/ghostdog



Please don't PM me with something that belongs in the forums.Search first,then ask.

  #9  
Old 07-01-2003, 05:00 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
already established?? no when i turn on webviewer it askes for a access point and when i select one it says contacting server and then i get a message saying :connection error
btw i get connected to the server with webviewer or do i need to connect someother way??

  #10  
Old 07-01-2003, 05:02 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
how do i get connected before using webviewer??
(sorry if I ask very stupid questions i have no idea about this) ^_^

  #11  
Old 07-01-2003, 05:10 PM
GhostDog's Avatar
GhostDog GhostDog is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2002
Location: Skopje,Macedonia
Posts: 6,356
GhostDog will become famous soon enough
Maybe you can try this.
Setup an e-mail account using you ISP's dialup.
You can connect by pressing the options connect button when you are positioned over the mailbox.
The you can switch to webviewer with the menu key and give it a try.
Let me know how this works.
Anyone else?
Are you sure that your ISP setings are correct?
__________________
www.symbiandiaries.com/ghostdog



Please don't PM me with something that belongs in the forums.Search first,then ask.

  #12  
Old 07-01-2003, 05:18 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
yes its correct now im trying with the email
getting the same connection error message and when it tries a message general system error ?? :(

  #13  
Old 07-01-2003, 05:36 PM
GhostDog's Avatar
GhostDog GhostDog is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2002
Location: Skopje,Macedonia
Posts: 6,356
GhostDog will become famous soon enough
I cant think of anything else,except this.
Check with your operator if you are able to make data calls and if you are check if you are subscribed for the service.
__________________
www.symbiandiaries.com/ghostdog



Please don't PM me with something that belongs in the forums.Search first,then ask.

  #14  
Old 07-01-2003, 08:40 PM
Marius Marius is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 402
Marius is on a distinguished road
yea i guess thats all i can do
thanks alot mate

  #15  
Old 07-01-2003, 11:59 PM
Jay3gsm's Avatar
Jay3gsm Jay3gsm is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 432
Jay3gsm is on a distinguished road
I have exactly the same problems, I want to use dialup for sending email to burn some minutes each month, so I can drop the orangeinternet GPRS package. All my settings are correct, I've tried using High Speed Data connection and GSM Data connection, 9.6 and 14.4 (I have HSCSD enabled) and it won't connect, I just get connection error, followed by General System Error. If anyone has any ideas, I'd be happy to hear them. Thanks.
 

Bookmarks

Tags
dial, question

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OSX and Dial Up Networking skurtis Sony Ericsson P800, P900 and P910 0 21-12-2003 07:36 AM
Jog Dial spare parts? weder Sony Ericsson P800, P900 and P910 0 30-07-2003 07:26 AM
Dissapearing Speed Dial Muzikfreakah Sony Ericsson P800, P900 and P910 1 11-03-2003 10:23 AM
A question about Dial up and Browser Marius Nokia 7650 7 18-02-2003 05:49 PM
a Question about Dial up Marius Nokia 7650 19 08-01-2003 05:29 PM



All times are GMT. The time now is 12:47 PM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy