All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

Go Back   All About Symbian Forums > News and Comments > Links of Interest

 
 
Thread Tools Display Modes

  #16  
Old 22-08-2006, 05:29 AM
damien.nimai's Avatar
damien.nimai damien.nimai is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: Sydney
Posts: 37
damien.nimai is on a distinguished road
I just upgraded my N70 and restored the phone memory from a backup on my memory card. Everything works perfectly and now I have ACTIVE STANDBY which 3 in all their wisdom had decided to not let it's N70 users access.

Yay

  #17  
Old 22-08-2006, 07:36 AM
legendkilla legendkilla is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
legendkilla is on a distinguished road
Smile

successfully updated my 6630 from v5.03 to v6.03. Even got interrupted during the download due to bad mains voltage, but luckily I found out that the phone doesnt start updating until the very end. The download+install took 5 mins max. The download was over 25MB btw, so only try if you're on a broadband connection. My C drive's wiped clean and my contacts have disappeared. Other than that, its all good. Nokia have finally taken an amazing step forward in firmware updates! =)

  #18  
Old 22-08-2006, 08:13 AM
nj7's Avatar
nj7 nj7 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: EU
Posts: 3,747
nj7 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Mufty
Reinstalling did the trick; Works fine now. Thanks for the tip!
Glad to know that. So, no problem with native language

  #19  
Old 22-08-2006, 08:34 AM
Bobagent Bobagent is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 35
Bobagent is on a distinguished road
Does anyone know if I update my old 6630 will it become operator unlocked?
I have upgraded to an N80 but want to give my dad my old Vodafone 6630....problem is he's on T-Mobile.
Will using the updater unlock the phone?

Cheers

  #20  
Old 22-08-2006, 08:39 AM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
No, I'm 99.999% sure that the right operator-branded firmware will be used, just as if you'd gone to a Nokia service centre.

Steve
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS

  #21  
Old 22-08-2006, 09:00 AM
stuclark's Avatar
stuclark stuclark is offline
Super Moderator
 
Join Date: Aug 2004
Location: London, UK
Posts: 1,575
stuclark is on a distinguished road
The updater will ONLY update your phone with the latest branded firmware for your phone (if branded). You CAN NOT install a generic firmware on a branded phone using this updater.

I'm yet to check what will happen to a handset which used to be branded, but has previously been flashed with a generic firmware.

  #22  
Old 22-08-2006, 09:35 AM
wicked_saint wicked_saint is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
wicked_saint is on a distinguished road
Thumbs up The upgrade worked!!

I upgraded my N70 from 3.0546.2.3 to the much awaited 5.0616.2.0.3. Well there was a lot of tension, whether it'll work or not. If the phone dies, what phone i'll use... etc. But everything worked the way Nokia website stated in there FAQ section. So all who are willing to upgrade their phones' firmwares, plz go thru the FAQ section. It's helpful.

At the end of the update, my phone hanged and there was an error msg, "Software update failed." I just unplugged the data cable, the charger from the phone and removed my battery. Waited till the screen faded and then put the battery back again and started the phone and WALA...

After the upgrade, the phone is faster and has one theme less (3 themes). After restoring the back up, all the previously installed softies in MMC and phone memory still work without any problem.

Guys, take the risk and go for the upgrade... you'll love it.

  #23  
Old 22-08-2006, 12:44 PM
jrmt jrmt is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 40
jrmt is on a distinguished road
wicked_saint said:
Quote:
and started the phone and WALA...
Don't you mean voilą? See http://www.wsu.edu/~brians/errors/voila.html

  #24  
Old 22-08-2006, 01:27 PM
Mufty Mufty is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 51
Mufty is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by jrmt
wicked_saint said:


Don't you mean voilą? See http://www.wsu.edu/~brians/errors/voila.html
Or see: http://wordnet.princeton.edu/perl/webwn?s=pedant
__________________
Footnotes

  #25  
Old 22-08-2006, 05:00 PM
Burcrim Burcrim is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: New Jersey
Posts: 105
Burcrim is on a distinguished road
6680 firmware version

I updated my 6680 very smoothly and without any problems....well done Nokia.

However now the phone seems much slower and has less RAM than before!?! Plus the new firmware is indicated as only being v.4.04.07 (22-08-05) which I believe is an old version. Aren't we several updates on from that now?

I tried to update again it but the Nokia Software Updater gives me a message that the software is already up to date!!!

  #26  
Old 22-08-2006, 05:41 PM
timsalmon's Avatar
timsalmon timsalmon is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chichester
Posts: 363
timsalmon is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by timsalmon
Whenever I try running this software trying this out on my old(!) N70 I get a Windows message up saying Nokia Service Layer Host Process has encountered a problem and needs to close. We're sorry for the inconvenience.

Then the usual offer to tell Microsoft via Error Report.

Mmmmm.

Tim

Update: Forgot to say that i turned off all AV and Firewall, rebooted phone and PC. Just the same.
Had another go at this ths evening and discovered it was the Firewall - still on, apparently! Again. Should have learned by now!

Anyway, it all went smoothly with this N70 but i also think it's reporting less RAM after boot than it used to. It was just over 20MB. I'm sure it used to be more. On Steve's chart over at 3Lib it says 32MB - but I just can't remember. If this is some huge drop, to bring the N70 in line with other low-RAM models, then I don't think it's much of a step forward.

It doesn't seem to be any faster at executing tasks either. In fact, as our friend above says, may be even slower.

Tim

  #27  
Old 23-08-2006, 12:02 AM
mike08061981 mike08061981 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
mike08061981 is on a distinguished road
It worked!

I just tried this and it worked. I have a N70, and had the very first FW on it. I live in the states, and it is not possible to have this phone flashed here. So, needless to say, this is huge for me. About time! Thank you nokia. I mean, you guys across the pond have been using way faster n70s than me :( The camera is way way faster starting up. Imediate. Too cool. MP3 glitches all gone. you guys dont know, this is huge. One thing for people installing: at the end of 10 mins, my phone was off (plugged in) and the pc gave me a "software update failed." I just unplugged the battery, put it back in and it works perfectly. Smooth no. Effective yes. Kudos to Apoc, AAS and nokia for this.

  #28  
Old 23-08-2006, 01:52 AM
vinumsv vinumsv is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
vinumsv is on a distinguished road
Question Firmware Updated

Firmware updated from 2. somthing to V5.03.08 (nokia 6630) succesfully using this tool from Nokia http://nds1.nokia.com/files/support/...erSetup_en.exe but i didnt get the latest one ? is the fiirmware relese contry specific ( i am from india )

Last edited by vinumsv; 23-08-2006 at 01:55 AM.

  #29  
Old 23-08-2006, 11:51 AM
nfinland's Avatar
nfinland nfinland is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Helsinki, NokiaLand
Posts: 11
nfinland is on a distinguished road
N70 upgrade ok. I had to adjust time, date and some other settings like the schortcuts on the "desktop" once again. I also lost my Bluetooth connection with my PC or waqs it due to the PC Suite updrade I do not know...
__________________
| Nokia News - Nokia news posted from NokiaLand by a Nokia user :-) | My Nokia N95 |

  #30  
Old 26-08-2006, 01:22 PM
Drofidnas's Avatar
Drofidnas Drofidnas is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 188
Drofidnas is on a distinguished road
Wicked Saint, what operator are you with?

I'm with O2 UK and tried updating my N70 from 3.0546.2.3 to 5.0616.2.0.3 and ended up with 3.0546.2.3 again.

Every poster in the N70 forum has updated from v2.xxx to v5.xxx - I was wondering whether it wasn't possible to go from v3 upwards (which is daft) so I wonder whether it's a network operator thing.
__________________
1610.8.96-5110.8.98-3210.8.00-8210.8.01-8310.8.02-7210.8.03-6230.7.04-6330.6.05-N80.6.06-N70.7.06-N73.6.07-N958Gb.5.08
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The view is quite amazing, we could really be Earthgazing if it wasn't for the fact we're never coming back.
Ads
 

Bookmarks

Tags
air, pcusb, reality, updates

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 11:19 PM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy