All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #16  
Old 16-11-2009, 11:42 PM
davidgilson's Avatar
davidgilson davidgilson is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 119
davidgilson is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dstokoe View Post
Yep, that's it, thanks Dave! They are all mp3s but if the genre is left as "Podcast" is doesn't show in the Music App. Make it SpokenWord or even blank and it shows. Bizarre - what have they got against Podcasts on this phone? Is it just me or can you repeat it on yours?
Yep, I do this as standard on mine. Although to be honest, I'd gotten a little confused as to whether it was genre tags or directory levels, so I just stuck with what worked!

I actually use a command line script to sync podcasts to my memory card, and as part of this , I use a command line program to change my genre tags (here's my blog post about it). Although, the catch is that I'm doing this in Linux where it's easier to do that sort of thing.

Here's an excerpt of my bash script:
Code:
echo =========================
echo Purging Empty Directories
echo =========================

cd /home/david/Videos/Syndicated/
find -depth -type d -empty -exec rmdir {} \;

echo ==================
echo Rewriting ID3 Tags
echo ==================

id3 -2 -gR "SpokenWord" *.mp3
cd Dr-Karl-and-the-Naked-Scientist/
id3 -2 -g "SpokenWordDrKarl" *.mp3
cd ..


echo =================
echo Updating Podcasts
echo =================

rsync -rltDvh --delete --prune-empty-dirs --progress --size-only --ignore-errors --exclude=*.lnk --exclude=*.part --exclude=*720p.mp4 --exclude=Thumbs.db --exclude=Incomplete\ Downloads/ --exclude=PixelPerfect--HD-Quicktime-/ --exclude=Tekzilla--HD-Quicktime-/ --exclude=Systm--HD-Quicktime-/ --exclude=Hak5--Large-Xvid-/ --exclude=Tekzilla--Large-Xvid-/ --exclude=Smartphones-Show--VGA-/ --exclude=JPL/ --exclude=Jupiter-Broadcasting-Videos/ --exclude=TED-Talks/ --exclude=WordPress-tv/ /home/david/Videos/Syndicated/  /media/phonecard/Podcast/
__________________
Writer for All About Symbian
Find me on: My Blog | Twitter | Facebook

  #17  
Old 16-11-2009, 11:54 PM
dstokoe dstokoe is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 23
dstokoe is on a distinguished road
Ok, as long as it's not just me then!

I'm using Windows 7 so mine are either in iTunes (I use an iPod Touch too) or downloaded through RSS feeds directly to the phone. It's possible to change the genre in iTunes on multiple tracks at the same time so I'll just do that before I copy over to the phone in Windows Explorer

  #18  
Old 17-11-2009, 01:53 AM
davidgilson's Avatar
davidgilson davidgilson is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 119
davidgilson is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dstokoe View Post
Ok, as long as it's not just me then!

I'm using Windows 7 so mine are either in iTunes (I use an iPod Touch too) or downloaded through RSS feeds directly to the phone. It's possible to change the genre in iTunes on multiple tracks at the same time so I'll just do that before I copy over to the phone in Windows Explorer
Glad to sort it out for you
Shame you have to to it in such a labour intensive way though.

If you follow the link in my blog post, there is a Windows version of that command line tagger, so you could write a DOS script to do the same thing (set up a quick launch icon for it, or make it a scheduled task).

Just to do a shameless plug, I had an article published on here about S60 and linux, link,
__________________
Writer for All About Symbian
Find me on: My Blog | Twitter | Facebook

  #19  
Old 17-11-2009, 12:41 PM
jApi NL's Avatar
jApi NL jApi NL is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,146
jApi NL is on a distinguished road
Smile Settings

Quote:
Originally Posted by digitalranger View Post
Something else is that I'm having trouble getting "expired certificate" applications installed. Simply switching the application install security to "All" and setting my clock back isn't working.

When I try to install things like Calcium and X-Plore, my phone actually says there might be an error with the certificate or that my phone's date might be set wrong!
I miss one setting in your story : set 1. To All , set 2. online cert. check to OFF ! .
Online is real time , while your device clock is set back ?

Regards jApi NL

  #20  
Old 17-11-2009, 12:51 PM
davidgilson's Avatar
davidgilson davidgilson is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 119
davidgilson is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by jApi NL View Post
I miss one setting in your story : set 1. To All , set 2. online cert. check to OFF ! .
Online is real time , while your device clock is set back ?

Regards jApi NL
Hi,
I forgot to report back about this.

I have online cert checking set to "off" (and "Software Installation" set to "All"), and setting my phone's date back in time does indeed work. However, I found the trick was to be persistent in how many times I set the date back, as it seems every application has a different date range for which they'll install. Which doesn't actually surprise me, in hindsight.
__________________
Writer for All About Symbian
Find me on: My Blog | Twitter | Facebook

  #21  
Old 13-12-2009, 08:14 AM
TheMentor TheMentor is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
TheMentor is on a distinguished road
envelope

Hi,

I have an question. Yesterday I've bought a E55 - from the moment I started the phone the first time, I have a flashing envelope in the upper right corner... I have no unread messages or emails.. what can this envelope mean?

thanks

Regards
TM
Ads

  #22  
Old 13-12-2009, 10:17 AM
davidgilson's Avatar
davidgilson davidgilson is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 119
davidgilson is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by TheMentor View Post
Hi,

I have an question. Yesterday I've bought a E55 - from the moment I started the phone the first time, I have a flashing envelope in the upper right corner... I have no unread messages or emails.. what can this envelope mean?

thanks

Regards
TM
I've just had a quick look through the manual and couldn't find any reference. Although my first guess would be that your SIM card's message memory is full.
__________________
Writer for All About Symbian
Find me on: My Blog | Twitter | Facebook
 

Bookmarks

Tags
e55, group, support, user

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Access point group is back on S60 3rd edition handsets swingerman S60 Software 7 13-02-2009 08:03 AM
E71 - Disappointed for No BlackBerry Connect Support? japrx7 Nokia Eseries S60 3.1 Phones (2nd Generation: E51, E66, E71) 2 27-08-2008 12:04 PM
'Pocket Kingdom' Focus Group Report Ewan N-Gage 1 21-07-2004 10:28 PM
ICQ for 9210 TheSpecialBoy Nokia 9210 and 9290 13 20-11-2002 11:09 AM
Palmtop User magazine debuts for all PDA users Rafe Symbian OS News 0 15-08-2002 03:29 PM



All times are GMT. The time now is 02:39 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy