All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 09-05-2003, 10:19 PM
Guest
 
Posts: n/a
Problem with 128MB MMC plz help

Hi,
I just bought a Hama 128MB MMC card and installed it into the phone. The card fits and the phone boots normal.

But if I try to access the memory the Phone tells sth like: 'Memorycard fault' and the phone tryes to format it.

It says: 'Formating complete' and when I have to set the cardname it says: Error, proccess canceled.


So I cant use the card :( :-? can anybody help me? Pease! :cry:

  #2  
Old 10-05-2003, 03:35 AM
ST@RR's Avatar
ST@RR ST@RR is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,367
ST@RR is on a distinguished road
Hmm... I haven't experienced that! I bought a 128mb also and everything's normal. I can change the card name and access it immediately. Maybe the MMC is busted... Try to go to the shop and try testing another MMC with the same brand.
__________________
The only thing permanent in this world is CHANGE...

  #3  
Old 10-05-2003, 04:10 AM
jeRrRKKKK jeRrRKKKK is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1
jeRrRKKKK is on a distinguished road
i think it has to do with nokia tryin to sell their own MMCs
like the bluetooth incorporated into your 3650 only accepts nokia bluetooth headsets and not SE's perhaps the MMCs supported are only the ones created by nokia

  #4  
Old 10-05-2003, 05:24 AM
ST@RR's Avatar
ST@RR ST@RR is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,367
ST@RR is on a distinguished road
nope... the MMC I bought is not made by nokia. I think other people here also bought MMC's of other brands. They're working fine.
__________________
The only thing permanent in this world is CHANGE...
Ads

  #5  
Old 10-05-2003, 05:24 AM
Guest
 
Posts: n/a
I was formating 3 times befor the card actuarly was formated.
the first 2 times formating was over in a few sec.. that is NOT coorect. Formating of 128MB takes apr. 12-15 minutes..

  #6  
Old 10-05-2003, 08:40 AM
Guest
 
Posts: n/a
how did you formated it 3 times, everytime I try to format it it says formation complete but I cant set the name :(

Sometimes the phone detects the card:

Name:
Total: 122 MB
Used: 0 B
Free: 122 MB


but I cant fomrmat it, the menu entry is missing :x

And when I try to set the name: Error, proccess canceled

GRR :(

  #7  
Old 10-05-2003, 12:05 PM
mrkin mrkin is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 65
mrkin is on a distinguished road
I bought Kingston MMC 128MB.
I formatted it. It took about 10 minutes. no problem so far.

  #8  
Old 10-05-2003, 12:45 PM
:) :) is offline
Moderator
 
Join Date: Sep 2002
Location: Land of the Saudi Arabianeze!
Posts: 1,491
:) is on a distinguished road
I know many people with different brands of MMC cards, they all work, guess your's is faulty, check out the store, replace it!
__________________
Last edited by : ) on Thu Jan 02, 1947 11:32 pm, edited 451 times in total

  #9  
Old 10-05-2003, 12:59 PM
CoolMiKe CoolMiKe is offline
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 17
CoolMiKe is on a distinguished road
mmc

can you write the brands you know that work fine in this forum:

http://www.allaboutsymbian.com/phpBB2/viewtopic.php?t=12227

that would be great!!

tks!

  #10  
Old 10-05-2003, 02:06 PM
judell74 judell74 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 80
judell74 is on a distinguished road
Maybe you have a defective product. Return it to the store and try other brands.
__________________
The guy from Macabebe!!!

  #11  
Old 10-05-2003, 04:02 PM
baste07 baste07 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 10
baste07 is on a distinguished road
that's why it is important to test the product before actually buying it

  #12  
Old 10-05-2003, 09:14 PM
Guest
 
Posts: n/a
How shall I test different MMC cards?
Buy 5 different cards and send them back?


hmm I'll send it back to the store....

But somewere I saw that sometimes the MMC is to slow for the phone, that the phone waits .25 secs to identify the card and some MMC's are too slow...

Can I format the phone with another programm?
Does anybody know such a programm if tthis is true?

  #13  
Old 11-05-2003, 12:06 AM
nuklitus nuklitus is offline
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 7
nuklitus is on a distinguished road
bump (ps I'm registered now )

  #14  
Old 11-05-2003, 01:11 AM
ST@RR's Avatar
ST@RR ST@RR is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,367
ST@RR is on a distinguished road
I'm using Twinmos MMC... and I think Verbatim works fine also. And I'm not sure about some MMC's being slower than the others. HAven't compared them personally. But I'm satisfied with mine anyway Did you order your MMC online? Better go to a computer store and test the MMCs yourself!
__________________
The only thing permanent in this world is CHANGE...

  #15  
Old 11-05-2003, 10:21 AM
jimmy-floyd's Avatar
jimmy-floyd jimmy-floyd is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Russia,Krasnodar,6teen.
Posts: 977
jimmy-floyd is on a distinguished road
When you are formating your MMC,you should wait for 10 min,as mentioned before,if you didnt wait,there will be bugs with your MMC.
__________________
Nokia 9300+Cellink BT 6023+256mb MMC and other stuff...pda's..mobiles..
 

Bookmarks

Tags
128mb, mmc, plz, problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 08:05 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy