All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #91  
Old 21-03-2008, 09:51 PM
Flip95's Avatar
Flip95 Flip95 is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Liverpool, UK
Posts: 58
Flip95 is on a distinguished road
Wink

Quote:
Originally Posted by dog-man View Post
Yes, using that version.

OK, now installed and have added myself as a user, however, when I run it I get the following errors>>>

The following errors occurred during the loading and initialisation

of TSS Product API. Phoenix will not be fully functional.

Please reinstall Phoenix to fix the problem.



Could not pass connection object to Product API.

Could not start Security Check feature.

Could not set Product Detection mode.<<<<<<<<<<<


Then the following error>>>>>>>>>>>>

Coult not initialise product polling

HRESULT 0x80040154 (-2147221164)
This means:
Class not registered<<<<<<<<<<<<


Then I get the login screen.

I have not attempted to work out how to use it yet, but will have a go this weekend.

Too late now as I have to be up very early in the morning.


dog-man


I had the same problem.

Assuming windows XP ...

Go to add / remove programs in control panel & uninstall every piece of nokia s/w that is installed ... ... look out for the multiple cable drivers, they're not listed as nokia.

Install Diego_3_09.msi and the other bit of software that comes with it

Might need to reboot ..

Install phoenix_service_sw_2007_4_6_170.exe ... doing the dongle "trick".

You should then need to reboot ... and after the reboot a load of s/w registration will take place (as part of the phoenix install) - you will get a few error messages, just click ok.

(don't forget to replace the .exe and the DLL for the pheonix s/w)

- at this point, i'd suggest intstalling the latest version of nokia software updater to update the cable drivers

Then install RM-159_EURO_21.0.016_v5.0.exe ..

Connect phone

Launch Phoenix ... File -> Manage connections.

Add new one - select USB

File -> Scan Product

.. the rest i forget - but it was from the "Flashing" drop down and it was "obvious"
Ads

  #92  
Old 21-03-2008, 10:19 PM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
I will try and follow this, but I did uninstall Everything Nokia and also ran the Nokia cleaner tool. 3.5 I think it was?? I am tired so memory is failing.
Got to goto bed soon as I have to be up very early, but am having a few last attempts before I hit the sack.


dog-man

  #93  
Old 21-03-2008, 10:45 PM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
I have now installed NSU and I no longer get any errors.

The phone is recognised.

I will flash after work tomorrow.

Just one more question....

How do I select which file to flash with within the Flashing drop down menu?



dog-man

  #94  
Old 21-03-2008, 11:09 PM
Flip95's Avatar
Flip95 Flip95 is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Liverpool, UK
Posts: 58
Flip95 is on a distinguished road
Talking Who needs sleep anyway ...

Assuming phone is detected in pheonix ..

This is I did ...

Flashing -> Firmware update

Ensure radio button for "Phone as Manufactured"

Product code was already populated with "0536062: Euro1"

... Hit start button!

Failing that, click on the "..." button on the RHS of "0536062: Euro1", it will read the list of products from the F/W package you installed.

Then hit start button ... and you should see the screen do the stuff in my earlier post

You're nearly there ....

Would now be the time to mention that the phone seems slower and the keypress bug is back??

(kidding)

;-)

  #95  
Old 22-03-2008, 03:07 PM
auntiewiv auntiewiv is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: UK
Posts: 26
auntiewiv is on a distinguished road
N95 V21

Upgraded using Phoenix ( after two nights of trying to make it work!) Phone hasn't changed much except my battery is lasting longer. Also the maps application would not start but I installed Maps V2 beta and its fine now. Very strange.
__________________
Nokia N82 and Nokia E71

  #96  
Old 22-03-2008, 05:08 PM
YiorgoS2k YiorgoS2k is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Cyprus
Posts: 6
YiorgoS2k is on a distinguished road
I'm getting tired waiting for Nokia to update their website, so I'm contemplating Phoenix and the firmware from rapideshare. The thing is, I need Greek language support for text messaging. Can anyone confirm that only the EURO 1 languages are supported (English, French, German, Italian, Spanish, Portuguese)?

Thanks

  #97  
Old 22-03-2008, 06:07 PM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
All done now!

My phone is running V.21


Now to reinstall all settings.


Just to add to the advice / instructions in this thread. You do have to debrand the phone. I had rebranded back to O2 so Phoenix would not work inititially until I debranded again.



dog-man

  #98  
Old 22-03-2008, 07:42 PM
UncleBooBoo UncleBooBoo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 11
UncleBooBoo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dog-man View Post
All done now!

My phone is running V.21


Now to reinstall all settings.


Just to add to the advice / instructions in this thread. You do have to debrand the phone. I had rebranded back to O2 so Phoenix would not work inititially until I debranded again.



dog-man
Are you saying the phone has to be debranded in order for phoenix to work lol?

If you are then your soooooo wrong!

Last edited by UncleBooBoo; 22-03-2008 at 07:48 PM.

  #99  
Old 22-03-2008, 07:50 PM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
Yes I am.

When I tried (3 times) to use the O2 product code, it refused to flash.

As soon as I debranded to a Euro 1 code, it flashed first time!


I even tried the auto detect option.


dog-man

  #100  
Old 22-03-2008, 08:20 PM
UncleBooBoo UncleBooBoo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 11
UncleBooBoo is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dog-man View Post
Yes I am.

When I tried (3 times) to use the O2 product code, it refused to flash.

As soon as I debranded to a Euro 1 code, it flashed first time!


I even tried the auto detect option.


dog-man
You cannot use the 02 product code because 02 does not have V21 and it's not supported in the generic firmware file!

The firmware file you uploaded is of generic firmware therefor you have to choose one of the generic product codes provided in the list.

If you wanted to keep or use the 02 product code then you would have to install the 02 v21 firmware file in phoenix.

  #101  
Old 22-03-2008, 09:03 PM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
It seems to be working fine.

I will give it some rigorous testing tomorrow.



dog-man

  #102  
Old 23-03-2008, 09:17 AM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
Hmmm, phone has decided to freeze!

I have to remove the battery to power down.

When I power back up, I get the word "NOKIA" then a white screen with all keys lit up and it stays like that.

I am at work at the moment, so not much I can do.

I will try the 3 button reset and if that fails then reinstall the firmware when I get home.


dog-man

  #103  
Old 23-03-2008, 10:05 AM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
3 key reset worked.
I was installing the internet radio app when it froze.
I wonder if it was reinstalling the backup settings file I made before the firmware upgrade that caused it?
The phone has been sluggish all morning.

dog-man

  #104  
Old 23-03-2008, 10:21 AM
Biggzy's Avatar
Biggzy Biggzy is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 629
Biggzy is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by dog-man View Post
3 key reset worked.
I was installing the internet radio app when it froze.
I wonder if it was reinstalling the backup settings file I made before the firmware upgrade that caused it?
The phone has been sluggish all morning.

dog-man
I would never use backup, you get so many problems, id try a fresh instal and see how that goes, so far my n95 has been fine.
__________________
www.SymbianScientist.com

It's not technology, it's what you do with it.

  #105  
Old 23-03-2008, 10:40 AM
dog-man dog-man is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: UK
Posts: 370
dog-man is on a distinguished road
I assume reinstalling contacts should be ok?

dog-man
 

Bookmarks

Tags
hit, n951

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia N95 and N95 8GB Product codes [Debranding] stuclark Nokia N95 and N95 8GB 63 02-10-2010 03:49 PM
Which one? 280 for n95 or 570 for n95 8GB? 123scottyb Nokia N95 and N95 8GB 9 27-03-2008 12:23 PM
N95 8GB to hit the USA slitchfield Links of Interest 1 28-12-2007 04:01 PM
N95 Product Code FAQs and how to change your product code [all debranding] stuclark Nokia N95 and N95 8GB 0 30-11-2007 02:16 PM



All times are GMT. The time now is 09:01 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy