All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

Go Back   All About Symbian Forums > Symbian Based Devices > S60 (Series 60) > Nokia N80

 
 
Thread Tools Display Modes

  #76  
Old 01-12-2006, 10:07 PM
felixcatster1 felixcatster1 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
felixcatster1 is on a distinguished road
Hi Cyclone ,

Thanks for the link but still have the same problem Windows says it
can't open the .rar extension program.
It's really frustrating, I had a similar problem with a Bittorrent file with
the .rar extension I never opened that one aswell!!

Anymore suggestions would be very much appreciated?

  #77  
Old 02-12-2006, 03:50 AM
elaverick elaverick is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 150
elaverick is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by felixcatster1
Hi Cyclone ,

Thanks for the link but still have the same problem Windows says it
can't open the .rar extension program.
It's really frustrating, I had a similar problem with a Bittorrent file with
the .rar extension I never opened that one aswell!!

Anymore suggestions would be very much appreciated?

You need a copy of WinRar... http://www.rarlab.com/

  #78  
Old 02-12-2006, 10:55 AM
felixcatster1 felixcatster1 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
felixcatster1 is on a distinguished road
Thanks elvarick, I will do that

  #79  
Old 13-12-2006, 03:09 PM
acoolwelshbloke acoolwelshbloke is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 20
acoolwelshbloke is on a distinguished road
Well I thought I would share my thoughts on this.

I have successfully upgraded my N80 supplied to me only a week ago by 3 to Nokia's generic firmware by changing my product code and all went well. I then changed my product code back to it's original just in case I need to take it in for repair in the future after all it's only a week old!

I then downloaded the .42 update via FOTA and the phone informed me that it would reboot and I would be unable to use it for several minutes however it simply rebooted and never installed the update???

It said in the info that I had the .41 version!

I then changed my product code back to the Euro 1 Smooth Stainless - 0529378 and run the whole process again and this time it did upgrade to .42!

I have again changed my product code back to it's original as stated under the battery. However my point being if you revert your product code back to it's original then any updates downloaded via FOTA do not install. (Or so it would seem)

  #80  
Old 14-12-2006, 04:59 PM
readbmr readbmr is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 254
readbmr is on a distinguished road
Hi, The 3 links are broken !!!

Hi can anybody tell me why the 3 links are broken? and has anybody got any other ways to get to the links ?

Regards from Brian

  #81  
Old 20-12-2006, 05:45 PM
hoopz3006 hoopz3006 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
hoopz3006 is on a distinguished road
product codes

Alrite troops just registered there, i work in a mobile phone repair center and can tell you for defo's the the product code for nokia in the uk are as follows

6630 = 0521009
6680 = 0524238
6280 = 0530052

hope this helps,

Also are you guys trying to use pheonix software updater without a FBS10 flash bay,

How are you attepting it with just trying it with a USB cable???????

  #82  
Old 20-12-2006, 07:25 PM
dez_borders dez_borders is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,684
dez_borders is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by hoopz3006
Alrite troops just registered there, i work in a mobile phone repair center and can tell you for defo's the the product code for nokia in the uk are as follows

6630 = 0521009
6680 = 0524238
6280 = 0530052

hope this helps,

Also are you guys trying to use pheonix software updater without a FBS10 flash bay,

How are you attepting it with just trying it with a USB cable???????

Phoenix 2006 flashes quite happily using the standard Nokia USB cable.
__________________
Phone History: Nokia 3310,7650, 6680, N70, N80, N95, N83, N96, N97...? HTC_Desire (with FroYo 2.2)

  #83  
Old 23-12-2006, 12:23 AM
Quik Quik is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 16
Quik is on a distinguished road
Hey guys,

I got posted this link from another forum and I'm really interested. I have 2 questions though:

1) Can somebody upload GSM-Magic again as the link on RapidShare has been taken down?

2) I have a Nokia N70, what would the code be for UK with this model, is it just Euro-2?

Thanx in advance and Merry Christmas!

  #84  
Old 23-12-2006, 03:19 PM
acoolwelshbloke acoolwelshbloke is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 20
acoolwelshbloke is on a distinguished road
You do not need GSM-Magic as the latest version of NSS allows you to change the product code!

There is a list of product codes on this forum from you to choose from, most go for Euro-1 but either will do!

Only difference is the language packs!

  #85  
Old 23-12-2006, 04:30 PM
Quik Quik is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 16
Quik is on a distinguished road
Sorted! Upgraded to firmware version
v 5.0638.3.0.1
18-09-06

One question though, would it make a difference if I chose the Music Edition instead of the Standard Edition?

  #86  
Old 02-01-2007, 11:17 AM
chayertz chayertz is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Paris
Posts: 2
chayertz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Biggzy
finaly for those of u who do NOT want to use phoenix to do a FW update it is now posible to update a branded firmware to a unbranded FW using nokias online firmware updater, download that .txt file, open and read, theres 3 links in there, 1 to nokias update app, and 2 others for changing the fones "product code", anyway have a read and try it out, its easyer than using phoenix
Is that method can be use to upgrade from N80 to N80i too ??
Ads

  #87  
Old 07-01-2007, 03:03 AM
pLy0 pLy0 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
pLy0 is on a distinguished road
Hey guys...just register to this forums n hav a question on using the latest nss. Where can i find the field to change the product code coz i cant seem to find it. Im trying to change my n70 product code n i get nss to detect the phone then scan it at the phone info. Im stuck on where i should go from there...any help would be aprreciated. Thanks guys for any advance answers

  #88  
Old 07-01-2007, 11:40 AM
acoolwelshbloke acoolwelshbloke is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 20
acoolwelshbloke is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by chayertz
Is that method can be use to upgrade from N80 to N80i too ??
No, NSU does not support the N80ie!

You will have to use pheonix as did I, I found it simply to do and all went ok for me!

  #89  
Old 07-01-2007, 11:44 AM
acoolwelshbloke acoolwelshbloke is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 20
acoolwelshbloke is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pLy0
Hey guys...just register to this forums n hav a question on using the latest nss. Where can i find the field to change the product code coz i cant seem to find it. Im trying to change my n70 product code n i get nss to detect the phone then scan it at the phone info. Im stuck on where i should go from there...any help would be aprreciated. Thanks guys for any advance answers
Open NSS, click on scan for new devices located in the top right hand corner, now click on phone info and then scan which is located under the "actions" field. look to the right and you will see Product Code: with a blank field. Simply enter the Product code you want to use and put a tick in the box next to it and click on the write tab.

Done!

  #90  
Old 07-01-2007, 08:40 PM
6630user 6630user is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
6630user is on a distinguished road
I joined this forum to say a thank you for this thread - I have a Nokia 6630 on 3 (UK), and have successfully changed the product code to 0518104 (from 3's original 0521009) using the Nemesis software.

This then let me upgrade my firmware to the latest generic one, which is fantastic and completely unrestricted (okay it doesn't sim unlock the phone but there's no solution to that... yet!).

Cheers all.
 

Bookmarks

Tags
app, firmware, generic, nokias, update

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can N91 Firmware Update is also possible from home! Vicky Nokia N91, N91 8GB and Nokia 3250 10 22-06-2006 02:07 AM
6630 with vodafone firmware 4.03 can this be upgraded to generic 5.03.08 ? beamonemo Nokia 6630, 6680, 6681 and 6682 2 30-12-2005 10:56 AM
Problem with update firmware (crazy))) diesel_zg Siemens SX1 1 22-05-2005 06:20 PM
A "Feedback" from Nokia H.K. on firmware update!! manman Nokia 7650 4 26-09-2002 10:46 PM



All times are GMT. The time now is 01:26 PM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy