All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 30-04-2006, 01:40 PM
timsalmon's Avatar
timsalmon timsalmon is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chichester
Posts: 363
timsalmon is on a distinguished road
N70/90 Unreliable GSM/GPRS/3G

I have an N90 and wondered if anyone else has the same experience as me - very often I realise that I should have received an SMS so check the phone. Without turning it off, try send an SMS. Won't send. Try to make a phone call. Won't connect. Turn off the phone and back on, expected SMS arrives and can make calls. The next day (maybe) it does the same thing. I live in a no 3G zone but sometimes it waves in and out for a few secs if the atmos. is right. Most of the time it's on GSM or GPRS when needed. This works fine. In Tools/Settings/Network/Network Settings/Network Mode I have 'Dual Mode' selected. Should I force it into GSM? Don't see why I should have to, but could this be the issue?

Tim

  #2  
Old 01-05-2006, 12:45 AM
richie_s richie_s is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
richie_s is on a distinguished road
Hi,
I think i am suffering from the same problem... Every so often my phone will not be able to make or receive calls [not sure about txts]. I am on the orange network. Sometimes if i restart the phone it resolves the issue, other times it doesnt i have to let it resolve it self... Sometimes selecting network manually works... its really annoying. I have backup up my phone, so might factoey reset it to see if it is software related... the phone is quite buggy on the orange network...

If you find out any info let me know

  #3  
Old 01-05-2006, 09:32 AM
timsalmon's Avatar
timsalmon timsalmon is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chichester
Posts: 363
timsalmon is on a distinguished road
N90 connection problem

Hello there

Glad I'm not alone! However, yours sounds much more like a network coverage issue which you should take up with Orange if turning the phone off and on again doesn't sort it. My problem is consistantly corrected by turning off and on which to my mind means it's phone/settings related. I've done a 'factory' reset, too and nothing is different. Since I posted yesterday, however, I've forced it into 'GSM only' and it hasn't happened. I think this probably answers the question, but the bigger question is whether or not this is acceptable just because of where I happen to live. I'm on Voda, incidentally. I have some more testing to do with a t-mobile SIM, and changing it back if it behaves on 'GSM only' with Voda to see if it starts again on 'dual mode'.

If anyone's interested I'll post the results.

Tim

  #4  
Old 01-05-2006, 09:46 AM
richie_s richie_s is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
richie_s is on a distinguished road
Hey again,

I dont think it is a coverage issue with orange for me, as i also have a nokia 6630, i put the sim into that and it worked fine and dandy. I did a factory reset last night [*#7370# "the use at your own risk hard reset"] and this morning my phone is fully functional , i will be keeping an eye on it the rest of the day, if your interested ill post again to let you know if things are still worknig.

Chow
Richie

  #5  
Old 01-05-2006, 05:16 PM
timsalmon's Avatar
timsalmon timsalmon is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chichester
Posts: 363
timsalmon is on a distinguished road
Interested in outcome

It would be good to hear what transpires at your end. Mine's still going, deadening not happened again - and I think it would have by now based on previous days - so it must be to do with the 'Dual Mode' and living on a fringe 3G area IMHO.

Tim
Ads
 

Bookmarks

Tags
gsm or gprs or 3g, n70 or 90, unreliable

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia PC suite SO unreliable - Backup not workimg IconBoy Nokia 7650 1 04-02-2003 03:03 PM



All times are GMT. The time now is 05:15 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy