All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 08-07-2009, 07:40 PM
Dan_Aykroyd Dan_Aykroyd is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Dan_Aykroyd is on a distinguished road
Thumbs down Is 3G in my device BROKEN??? :O

Hi!

I have a N95-1 and never got the chance to try 3G connectivity. Now, testing with a SIM that is known to have 3G enabled flat data transfer, I insert it in my phone and the signal goes to GSM. I then force it to UMTS under options and it sits there in "3G" with no bars on the signal and no connection at all. When I go back to GSM, it works OK.

Now that very same SIM (and even my original one), when plugged in a N85 next to my phone, works fine at 3G. So... the question is; is there something I'm missing here? Why doesn't it detect 3G signal in my phone?

This things are facts:

- I'm near a strong antenna (the other phone gets full signal)
- I've recently hard resetted my phone (I've done it several times since the last 3 years and it never worked with 3G)
- I'm using latest FW version (v31.0.0.17)

Anyway... I'd really appreciate any light you can shed in this! Thanks in advance for your time

  #2  
Old 10-07-2009, 09:52 PM
Dan_Aykroyd Dan_Aykroyd is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 9
Dan_Aykroyd is on a distinguished road
Please... anyone? :(

  #3  
Old 13-03-2010, 09:29 PM
vostro vostro is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 7
vostro is on a distinguished road
Angry

ur N95 is working on unavailable 3G frequency, so its not working
happened with me too. its using 2100MHZ if i rember correctly & my provider's 3G runs at 1700MHZ so i only get 2G speeds.....sucks (since this is a 3.5 G capable phone).
but newer nokia have diffrent frequency.
Ads
 

Bookmarks

Tags
broken, device

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
device lock - will not turn off cdwaster Sony Ericsson P800, P900 and P910 3 02-11-2003 09:51 AM
New Series 60 Symbian Device: Nokia N-Gage Rafe Series 60 15 06-11-2002 11:39 AM
New Symbian Device: The Nokia N-Gage Rafe Nokia 7650 10 04-11-2002 05:07 PM
Device and Memory Card Nokia 9210 and 9290 13 16-08-2002 02:02 PM



All times are GMT. The time now is 12:21 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy