All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 27-08-2006, 06:30 PM
bernieraffe bernieraffe is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6
bernieraffe is on a distinguished road
E61 web browsing problem

When I browse the web on my E61 I can get to the 1st or sometimes 2nd page of whatever site i'm accessing, but then usually it just says 'connecting to server' (Opera browser) and hangs there. After a a couple of mintes it disconnects.

Same thing happens in both Opera or the default browser.

The problem only occurs using my wireless router, over GPRS web browsing works fine.

My router connection is fine for desktop browsing and also using my laptop via wi-fi, so i'm sure there's no problem with the router.

The E61 sees and uses the wi-fi router connection just fine for email, and also for the first one or two pages of web browsing, it just seems to screw up after that.

I've tried a master reset on my E61 and set up all the conenctions again, but the same thing happens.

Can anybody help please.

Cheers,
Bernie
Ads

  #2  
Old 27-08-2006, 08:13 PM
bodstrup bodstrup is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 119
bodstrup is on a distinguished road
Wirelessly posted (Nokia E61: Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.1; U; en-us) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413)

Can the router produce a useful log ? any info there ?

If the wireless connection is very bad, the router may kick off the client (E61) after a retry threshold has been exceeded.

Disable Bluetooth as well, it operates at the same frequency as 802.11b/g WiFi and often causes disruption.

Regards, Michael

  #3  
Old 27-08-2006, 09:23 PM
bernieraffe bernieraffe is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6
bernieraffe is on a distinguished road
More info

Thanks for the reply Michael, but I switched off Bluetooth, made no difference.
Also, there doesn't appear to be any router log other than an admin one for security.

Its really strange, I can get to any site quickly by just typing the URL, its only when I click a link within the page, that the connection usually, but not always, fails.

Cheers,
Bernie

  #4  
Old 29-08-2006, 05:53 PM
pantoche pantoche is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 23
pantoche is on a distinguished road
With 2 differents 3com wlan routers I also have troubles, I can navigate perfectly with my laptop but when I use the phone for some strange reason the router locks up and stop working i have to go an reset so i can navigate again, this is not every time i use my E61 but i saw that 3com routers cant handle the packets or something strange happens

  #5  
Old 30-08-2006, 10:40 AM
E61DRC E61DRC is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 48
E61DRC is on a distinguished road
Have you tried disabling power saving on the E61 (Settings->Connections->WirelessLAN->Options->Advanced Settings->Power Saving)?

  #6  
Old 30-08-2006, 12:05 PM
Rafe's Avatar
Rafe Rafe is offline
Founder / Chief
 
Join Date: Jul 2001
Location: Sussex
Posts: 6,084
Rafe is a glorious beacon of lightRafe is a glorious beacon of lightRafe is a glorious beacon of lightRafe is a glorious beacon of lightRafe is a glorious beacon of lightRafe is a glorious beacon of light
This can also happen because of the packet size. I this is caused MTU - it use to be a common problem with ADSL connections. You might try changing the MTU in your router setup.

Of course no guarantees, espcially as you got it working with other stuff.
__________________
Remember: The search command is your friend.
Feedback wanted: PM, email or post with your suggestions, complaints, feedback.

  #7  
Old 30-08-2006, 12:48 PM
elp elp is offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 464
elp is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Rafe
This can also happen because of the packet size. I this is caused MTU - it use to be a common problem with ADSL connections. You might try changing the MTU in your router setup.
That reminds me this: http://www.allaboutsymbian.com/forum...ad.php?t=48469
 

Bookmarks

Tags
browsing, e61, problem, web

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E61 Backlight problem ithongi Nokia Eseries S60 3.0 phones (E50, E60, E62, E61, E61i, E70) 6 21-01-2008 07:23 AM
1st e61 problem...BT headsets jmejones Nokia Eseries S60 3.0 phones (E50, E60, E62, E61, E61i, E70) 0 03-06-2006 04:21 AM
Web 'n' Walk? There's more to the Internet than browsing and email slitchfield UIQ 10 04-05-2006 12:59 PM
9210 web browsing Cr4cK_M45t3R_Fl Nokia 9210 and 9290 0 18-04-2006 01:02 PM
problem in profiles VanSen Nokia 3650, 3660, and 3620 1 05-08-2004 01:08 PM



All times are GMT. The time now is 06:04 PM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy