All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 04-02-2008, 12:35 PM
azzy azzy is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: U.K
Posts: 103
azzy is on a distinguished road
Video Centre Problem

Hi All.

I have got this problem of the Video Centre Exiting on my Nokia N95 8GB after I click to open and click on My Video's. It closes in about 5-10 seconds, any one had this problem before? Please Help

  #2  
Old 09-02-2008, 01:21 PM
amzi160586 amzi160586 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 20
amzi160586 is on a distinguished road
Hi aazzzy, i've been having the same problem...have you been able to fix this by anychance???

  #3  
Old 09-02-2008, 06:07 PM
azzy azzy is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: U.K
Posts: 103
azzy is on a distinguished road
Hi Amzi.

What i did i deleted the spiderman trailer video and somehow that seemed to work.

  #4  
Old 09-02-2008, 06:14 PM
amzi160586 amzi160586 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: London, UK
Posts: 20
amzi160586 is on a distinguished road
Thanks Azzy, i'll try that and c if that works.

Cheers!

  #5  
Old 10-02-2008, 12:49 AM
Lord Dextro's Avatar
Lord Dextro Lord Dextro is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5
Lord Dextro is on a distinguished road
Re: Video Centre Problem

I had that issue as well. I could be wrong; however, I believe that the extended memory takes a little while to "catch up" if one puts too many movies on at once, or tries to access it too soon.
So what seemed to work for me is to put movies on one at a time, wait until I don't get kicked out of video centre, and then upload the next.
Funny thing... I have no problems if I drop the movie into the "Video" folder verses the "My Video" folder. However, I don't like having movies in with my pictures, so I grit my teeth, upload the next video file I have from my PC and keep trying to play an alternate short video until finish (15 seconds).
The trick is to keep trying until that (for me 15 seconds of) video plays. I guess it could have taken me somewhere around six to ten attempts when I loaded on 7 movies at once, (I wasn't paying attention).

Like I said, I think the flash memory used on this device runs a little slow. Which might explain the slow upload speeds of the USB cable. So have patience!

Hope this points you in the right direction.

- Jeremy

  #6  
Old 10-02-2008, 09:09 PM
hongsit hongsit is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 14
hongsit is on a distinguished road
I got the same problem. For me it was due to the size of the video. Anything over 400mb seem to cause this behaviour. As mentioned before keep trying long enough it eventually works. I think it's something to do with the way it caches the movies.

  #7  
Old 11-02-2008, 12:52 AM
Halon's Avatar
Halon Halon is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 377
Halon is on a distinguished road
I'd agree with the above. I put a 700MB video file on the phone and it did this several times as the Video centre refreshed itself and created the thumbnail.

Not ideal obviously, but seems it will go away after a few tries.
__________________
V 12.0.024
04-08-09
RM-505
Nokia N97

6600 > 6630 > N70 > N80 > N95 > N95 8GB > N85 > N97

  #8  
Old 23-03-2008, 05:21 PM
Ben Frain Ben Frain is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 79
Ben Frain is on a distinguished road
Has anyone found a way to sort this more satisfactorily? I have tried browsing to E:\Data>VideoCenter>MV and deleting the contents. However, playing the content through video centre still doesn't work (it quits out after a few seconds).

If I browse to the video files through Y-browser and select them they play fine (so obvioulsy no problem with the files themselves.

Anyone figure out a decent workaround?

  #9  
Old 24-03-2008, 01:03 AM
zxon's Avatar
zxon zxon is offline
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Chapel-en-le-Frith, UK
Posts: 1,256
zxon is on a distinguished road
I know it's not much of a solution but.... use Gallery instead. I never use Video Centre as I don't see the point of it. I've had large video files on there and they've opened with no problems.
__________________
Phone History

www.andrew-irvine.co.uk
Please support my suggestion for Gravity!! - Add cut/copy/paste for when N97 is open
Ads

  #10  
Old 24-03-2008, 11:40 AM
Ben Frain Ben Frain is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 79
Ben Frain is on a distinguished road
Do you simply load all your video files to the 'videos' folder instead of 'My Videos' to do this?

  #11  
Old 24-03-2008, 02:10 PM
zxon's Avatar
zxon zxon is offline
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Chapel-en-le-Frith, UK
Posts: 1,256
zxon is on a distinguished road
Yeah that's where I put them.
__________________
Phone History

www.andrew-irvine.co.uk
Please support my suggestion for Gravity!! - Add cut/copy/paste for when N97 is open
 

Bookmarks

Tags
centre, problem, video

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Annoying Problem, Please Help Me! (Nokia N95 Video Manager) nadizo Nokia N95 and N95 8GB 2 23-01-2008 09:31 PM
video cam problem symbianter Nokia 6630, 6680, 6681 and 6682 3 31-01-2005 09:04 PM
Nokia 3360 Video Recording Problem tanyapnp Nokia 3650, 3660, and 3620 1 05-01-2005 11:23 AM



All times are GMT. The time now is 06:41 PM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy