All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 06-05-2008, 11:16 PM
trelloskilos trelloskilos is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
trelloskilos is on a distinguished road
How to change the first shortcut on w960i

Hi all. First post here

I've unlocked & de-branded my w960i, but I'd like to know how to change the first icon showing on the standby screen when the phone is in 'Walkman' standby application mode.

At the bottom left of the screen are 3 icons, one for the main menu (4 spots), one for the shortcut menu (3 spots under a triangle), and the first one, which is currently "vodafone live". (a cartoony icon of a photograph)

I'd like to know how to change the shortcut, because it doesn't work in the same way as the other shortcuts. If I can't change it, then at least I'd like to know how to change the icon.

Any help would be appreciated. Thanks.
Ads

  #2  
Old 11-05-2008, 07:32 AM
endura endura is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
endura is on a distinguished road
Main menu(the 4 dots icon)>Tools>Control Panel>Device>Standby application

  #3  
Old 11-05-2008, 07:59 PM
trelloskilos trelloskilos is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
trelloskilos is on a distinguished road
Hi Endura - Sorry, but that's not what I was trying to do.

With your solution, all I can do is switch from Walkman mode to business mode or none. - What I want to do is to be in Walkman mode, but to change the icon picture and/or the shortcut of the icon in the very bottom left of the screen, next to the four spot (main menu) and the three spot (pull-up menu) icons, WITHOUT changing the actual mode from Walkman.

Thanks for offering a potential solution though.....

Anyone else got any ideas?

  #4  
Old 12-05-2008, 08:11 AM
cliveuk cliveuk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 73
cliveuk is on a distinguished road
highlight the icon then tap more then you can select replace to replace shortcut, edit to change the name and/or icon and preferences to configure how it all looks.

  #5  
Old 12-05-2008, 08:53 PM
trelloskilos trelloskilos is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
trelloskilos is on a distinguished road
Hi Clive - No, that doesn't work either. You can configure the pull-up icons like that, but this icon does not give you the option. If you try to change that first icon, it does not give you the "Replace" option like it does with the other icons....

Still stumped on this one. Anyone else know how to remedy this?

  #6  
Old 13-05-2008, 08:00 AM
cliveuk cliveuk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 73
cliveuk is on a distinguished road
hmm i got my phone sim free and never seen that icon so im guessing its something stuck there and to do with vodafone only... you say you debranded and flashed new firmware?

  #7  
Old 13-05-2008, 11:27 AM
trelloskilos trelloskilos is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
trelloskilos is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by cliveuk View Post
hmm i got my phone sim free and never seen that icon so im guessing its something stuck there and to do with vodafone only... you say you debranded and flashed new firmware?
Yep, phone is unlocked, and de-branded...unless there is other new firmware that I don't know about...or maybe it is something actually on the SIM...

Firmware was flashed using XS++ (or something like that...) and updated through the Sony Ericsson Updater app.

  #8  
Old 15-05-2008, 10:41 AM
PhobosDeimos PhobosDeimos is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
PhobosDeimos is on a distinguished road
Debranding your phone.

Hello trelloskilos.

The Vodafone L!ve logo would only appear on your handset if it was still branded and was using Vodafone firmware.

I just wanted to point out that if you do debrand a Vodafone handset that it invalidates your warranty agreement.

You can read about debranding and firmware here.


Have a great day.


PhobosDeimos
VodafoneUK

  #9  
Old 18-05-2008, 09:29 PM
trelloskilos trelloskilos is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
trelloskilos is on a distinguished road
Hi Phobos Demios

Thanks for letting me know. Don't worry about the Vodafone warranty. I debranded the phone when my contract expired with Vodafone. (nothing personal. Vodafone were great to me. I just got a better & cheaper deal).

So basically, my problem isn't with the phone itself but with the de-branding that I did on my w960i. Thanks all for your help.

  #10  
Old 20-05-2008, 02:50 PM
nikillaking nikillaking is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
nikillaking is on a distinguished road
Debrand

I would not mind if you could tell me how to debrand the w960i with new firmware because i really want to know how to change those sucky menus and icons

  #11  
Old 26-05-2008, 06:13 AM
linmemories linmemories is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
linmemories is on a distinguished road
Hi,

Hope this is what you want:
Click on the up arrow above the 3rd icon, on any of the 4 icons that you wish to change its shortcut, scroll to that particular icon. Then click on more-->replace and choose the program you wish to have...

  #12  
Old 26-05-2008, 05:58 PM
cliveuk cliveuk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 73
cliveuk is on a distinguished road
he has already tried that linmemories

  #13  
Old 27-05-2008, 08:23 AM
trelloskilos trelloskilos is offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 20
trelloskilos is on a distinguished road
Yep...as Cliveuk said, already tried that.

Still, it doesn't matter whether a proposed solution is right or wrong (as long as you don't end up bricking someone's phone...!) - It's just good to see people willing to contribute potential solutions on these forums! . Besides, who's to say it might not resolve the issue for someone else?

Thanks Linmemories for the input

  #14  
Old 27-05-2008, 10:29 AM
cliveuk cliveuk is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 73
cliveuk is on a distinguished road
just wish voda,orange etc etc would sell a phone without soddin around with the software on it , ok stick a small logo on the phone somewhere but leave the software as its meant to be... working

  #15  
Old 12-06-2008, 04:11 PM
synoniv synoniv is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
synoniv is on a distinguished road
trelloskillos

I empathise with you - it is not possible to change the first shortcut , though I have not yet rebranded or unlocked my phone from Vodafone.

Also, I wonder you or anyone figured out how to create a shortcut to add a 'reminder' rather than going through the whole array of organiser options. I'm still struggling with certain usability aspects of this phone which is only 3 weeks new to me !
 

Bookmarks

Tags
change, shortcut, w960i

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SE W960i, bluetooth on Toshiba laptop and GPRS Internet Flyer_SG Sony Ericsson W950 and W960i 1 11-04-2008 12:50 PM
N95 Product Code FAQs and how to change your product code [all debranding] stuclark Nokia N95 and N95 8GB 0 30-11-2007 02:16 PM
Change Your Theme Icons(Application Icon) in 7610/6630/6680 like 6600 ! mirco.p Nokia 7610 and 6670 15 23-09-2007 05:09 AM
How can i change language in N70 to other language? vannda Nokia N70, N72 and N90 4 26-05-2006 01:46 PM
Add shortcut to Favourite? Nokia 7650 S60 (Series 60) 3 13-02-2004 12:50 PM



All times are GMT. The time now is 05:06 AM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy