All About Symbian - Nokia (S60) and Sony Ericsson (UIQ) smartphones unwrapped

  #1  
Old 26-08-2009, 07:48 AM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
RealPlayer driving me MAD - can anyone help?

After weeks of tussling with this, I wanted to set out my problem and publicise the thread, in case someone cleverer than me can help fix it!

Device: Nokia E75, v110 firmware, though I don't think the exact device is that important, since I'm seeing the same behaviour with other devices, e.g. N95

Router: Linksys Wireless G, patched up to date, default settings throughout apart from WPA encryption for security

Application affected: RealPlayer. Proxy set to 'No', Streaming set to my Wi-Fi, 'Unlimited', Lowest UDP '6970', Highest UDP '32000'

Symptom: In YouTube's Mobile Web site (and in BBC iPlayer 1.0 and, doubtless, other apps which kick off RealPlayer), I click on a video and RealPlayer launches. The top-of-screen 'Loading' counter advances swiftly to 100% and then resets to 'Buffering 0%'. And then nothing happens. After a while (50 seconds?) I get a 'Server timeout' error.

I'm at my wits end and would dearly love to get to the bottom of this, if only for my own understanding and to help others. If you're something of a RealPlayer expert then perhaps you can get involved in this thread?

Thanks!
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS

Last edited by slitchfield; 26-08-2009 at 10:04 AM.

  #2  
Old 26-08-2009, 09:26 AM
jApi NL's Avatar
jApi NL jApi NL is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,147
jApi NL is on a distinguished road
Smile Router ?

Same Realplayer settings . No problem at all . Router is Linksys WEP security . Since several devices show the same symptoms , I guess the issue is originated in the router .

Regards jApi NL

  #3  
Old 26-08-2009, 10:03 AM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
Well, I kind of knew that 8-) I'm hoping someone can point out something special I need to have in place or set up in the router in order to let RealPlayer through..... It's worth noting that iPlayer v1.6 on the N86 and 5800 work fine, and iPlayer on the iPhone all work, so it's something weird that RealPlayer wants under certain circumstances....
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS

  #4  
Old 26-08-2009, 12:20 PM
NickAnstee NickAnstee is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 38
NickAnstee is on a distinguished road
Steve,

1) Does it work over 3G?
2) In Real Player Advanced Settings Is WLAN Bandwidth Set To 3.01Mbit/s ?

  #5  
Old 26-08-2009, 12:33 PM
slitchfield slitchfield is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 7,002
slitchfield is on a distinguished road
Haven't tried over 3G, but then that's exactly what I'm trying to avoid, by using Wi-Fi... might try this later as a one-off experiment though.

Tried the higher bandwidth limit - had no effect. Gut feel says that this is something to do with RealPlayer trying to use ports that the router is blocking - but I'm blowed if I can find what to tweak in the router control panel..... 8-(
__________________
Steve Litchfield, Admin, AAS

  #6  
Old 26-08-2009, 01:08 PM
Solnyshok Solnyshok is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 31
Solnyshok is on a distinguished road
huh, your problem then is most probably related to problems with port forwarding. Try disabling firewall, enabling upnp and/or multicast, nat translation. I no longer have Linksys, unfortunately.
__________________
N82 Black, i8910
Perpetuum Smoking Mobile
 

Bookmarks

Tags
driving, mad, realplayer

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia N79 driving me mad! Please help! Doc Holloway Nokia Nseries S60 3.2 Phones (Nokia N78, N79, N85, N86 and N96) 3 28-05-2009 07:17 AM
Connection error streaming BBC radio feeds using the Realplayer Mobile on an E90. colinfmarshall Nokia E90 1 24-05-2008 09:47 AM
N91 Freezing Driving Me Mad! Lolboy Nokia N91, N91 8GB and Nokia 3250 16 15-08-2006 12:33 AM
Having trouble with my Access Points, driving me mad tomnufc Nokia N80 1 22-07-2006 12:46 PM
Internet Settings driving me mad! moomin Sendo X & X2 1 17-11-2004 08:21 AM



All times are GMT. The time now is 08:40 PM.


vBulletin skins developed by: eXtremepixels
Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Notes || Contact Us || Privacy Policy