View Full Version : Ethernet Plugin problems in Series 60 SDK 2.0


Ravi Nathwani
08-05-2004, 01:52 PM
Hi there,

With the series 60 SDK 2.0, I am not able to make my Socket work. Other applications with those in Services (E.g. WAP access) work well. I tried the following
- installed the ethernet plugin.
- ran the network_config.bat file in \epoc32\tools
- configured an IP Address, DNS etc.
- configured the adaptor.
These settings were saved properly in the
\epoc32\wins\c\cedout.cfg file

When even after this, the issue did not resolve, I ran the netcards.exe (in the \tools folder).
Again the \epoc32\data\ethermac.dat file displayed proper MAC address. Even after all these, I cant understand why my socket does not work properly.

Expecting someone to comments on this!

Thanks & Regards,
Ravi

filamoon
15-07-2004, 10:07 PM
I also encounter this problem. The SIP plugin can work properly using the ethernet plugin, but my program can't. The socket never works. I use CApSettingsHandler to list all the access points, only "dummy WAP settings" appears. But the SIP plugin shows we should use "LAN_IAP_1".

Does anybody know how to solve this problem? Thanks!

skratchnsnift
16-07-2004, 12:09 AM
I also encounter this problem. The SIP plugin can work properly using the ethernet plugin, but my program can't. The socket never works. I use CApSettingsHandler to list all the access points, only "dummy WAP settings" appears. But the SIP plugin shows we should use "LAN_IAP_1".

Does anybody know how to solve this problem? Thanks!


bump!!! i wanna know too!

skratchnsnift
17-07-2004, 12:00 AM
i was able to use the sockets program by configuring the ced.cfg files. Read the Help files provided with the 2.1 sdk and make sure to use a DUMMY ip address (anything but 0.0.0.0)

http://www.allaboutsymbian.com/forum/showthread.php?t=25781

skratchnsnift
20-07-2004, 11:22 PM
I was able to use the ethernet plug-in to successfully use Services and the Sockets program

1) running Windows 2k, IDE Codewarrior, SDK 2.0

2) installed ethernet plugin for sdk 2.0

3) ran ceddump.exe in epoc32\release\winscw\udeb

4) edited cedout.cfg file AND created ced.cfg file with DONOTPROMPT under Connection Preferences.

5) edited Lan Services settings based on desktop setup and changed TRUE values to FALSE

6) Ran ced.exe in the same folder as ceddump.exe

anhndb
30-09-2004, 08:23 AM
I was able to use the ethernet plug-in to successfully use Services and the Sockets program

1) running Windows 2k, IDE Codewarrior, SDK 2.0

2) installed ethernet plugin for sdk 2.0

3) ran ceddump.exe in epoc32\release\winscw\udeb

I ran ceddump.exe in epoc32\release\winscw\udeb but nothing happened



4) edited cedout.cfg file AND created ced.cfg file with DONOTPROMPT under Connection Preferences.

Could you please give me more clearly? Should I open cedout.cfg and ced.cfg for editing? "Place DONOTPROMPT under Connection Preferences" means?

5) edited Lan Services settings based on desktop setup and changed TRUE values to FALSE

How to edit Lan Service? Where to change TRUE to FALSE?

6) Ran ced.exe in the same folder as ceddump.exe